Aslında herşey bu kadar basit.

"... fırça ile suya birşeyler çizmeye çalışmaktadır. Ancak geriye, boya izlerinden ve Sarkis'in bu süre içinde yaptıklarının anısından başka birşey kalmaz.

Sanatçı geçici bir deneyimi kalıcı kılmaya çalışmak gibi olanaksız bir işe girişen biri olarak yansıtılır. Bu da maddenin, belleğin ve hatta hayatın geçici doğasına işaret eder. Suyun yüzeyindeki renk sarmalları, geçiciliklerine yas tutmak yerine var oldukları her anı kutlarlar."

Sumru Hoca'nın hep bize anlatmaya çalıştığı şey gibi, yaşamak da bir sanat. Yaşam sanatçısı olmak en güzeli. Hani bazı insanlar vardır; onların yanında olmaktan büyük keyif alırsın, işte onlardan biri olmak.

Hayat suya çizilmeye çalışılan birşey. Sen, boya tüm suyu kaplayıp hiçbir şey çizilmez hale gelene kadar, çizilip kaybolan şeylere yas tutmak yerine-hayatın geçici doğasını kabul edip-onların var oldukları her anı kutlayarak yaşamalısın. Aslında herşey bu kadar basit. Yaşarken, birşeyleri kalıcı kılmaya çalışarak olanaksız bir işe girişmenin yorgunluğuyla bir ömrü tüketmek anlamsız.

Hiçbir şey ve hiç kimse kalıcı değil.

Ve değişmeyen tek şey de değişimin kendisi.

Yorumlar

dipp dedi ki…
değişim,
ya kralı olur değiştirirsin ya da kolesi olur, değişirsin.

Popüler Yayınlar